Zaštita pokosa

Mjere zaštite pokosa, obično postavljene uz prometnice, imaju za cilj spriječiti pojavu nestabilnosti i osigurati zaštitu od odrona svih onih koji se nađu u blizini.

Više informacija o usluzi

Zaštita pokosa odnosi se na skup mjera i postupaka koji se provode najčešće uz prometnice kako ne bi došlo do odrona koji bi mogao napraviti štetu vozačima, ali i infrastrukturi.

Zaštita pokosa može se raditi na razne načine, a neki od najpoznatijih su zaštita zaštitnim mrežama, geotehničkim sidrima i mlaznim betonom.

Zaštitne mreže su materijali od specijalnih sintetičkih vlakana ili metalnih žica koje se koriste za sprječavanje erozije tla i zadržavanje padajućeg materijala na pokosima. Geotehnička sidra su čelične ili sintetičke šipke koje se koriste za povezivanje tla s konstrukcijama ili za međusobno povezivanje slojeva tla na pokosima. Mlazni beton, poznat i kao shotcrete, je postupak primjene betona na površinu klizišta uz pomoć posebne mlaznice.

Otok Mljet

zastita_pokosa_otok_Mljet_Terratech_doo

Izvršili smo uslugu zaštite pokosa i održavanja rubnog dijela državne ceste DC120 koja se nalazi na otoku Mljetu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Naručitelj usluge je Općina Mljet u sklopu projekta rekonstrukcije državne ceste DC120.

Godina: 2022.

Zaštita stijenskog pokosa (Grad Rijeka)

Sanacija pokosa za Hrvatske ceste d.o.o.

Privremena zaštita pokosa na Istarskom ipsilonu

Sanacija pokosa na autocesti Zagreb-Macelj

Sanacija pokosa na lokalnim cestama Dubrovačko-neretvanske županije

Sanacija pokosa prilikom gradnje Konzumovih i Kauflandovih trgovina