Barijere protiv odrona

Barijere protiv odrona postavljaju se s ciljem sprječavanja ili smanjenja rizika od odrona zemlje, kamenja ili drugih materijala niz padinu.

Više informacija o usluzi

Barijere protiv odrona igraju ključnu ulogu u zaštiti od potencijalnih opasnosti od odronjavanja tla. Ove konstrukcije, često izrađene od čvrstih materijala poput betona ili čelika, postavljaju se duž padina kako bi spriječile slobodan pad kamenja ili zemlje. Njihova primarna svrha je osigurati sigurnost ljudi, imovine i infrastrukture.

Pri planiranju barijera protiv odrona, inženjeri obavljaju detaljnu geotehničku analizu terena. Na temelju tih podataka, razvijaju se planovi koji uključuju odgovarajuće tehnike i materijale za izgradnju barijera. Ovisno o specifičnostima terena, moguće je koristiti različite strategije poput mrežastih barijera ili čvrstih betonskih konstrukcija.

Uz primjenu odgovarajućih standarda i suradnju s stručnjacima za geotehniku, barijere protiv odrona postaju neizostavan dio planiranja i izgradnje na područjima izloženim riziku od odrona.